Itkonlahti, Mäntyharju

Logon hahmo löytyy täältä kalliomaalauksena.

Kalliomaalaus löytyi vuonna 1975. Maalauksesta on tunnistettu katkelmia hirvistä, sekä yksi ihmiskuvio.

Pääosa suomen kalliomaalauksista on ajoitettu noin 3 300-7 000 vuoden ikäisiksi.

Kalliomaalaukset on tehty punamullalla, johon on mahdollisesti sekoitettu verta, rasvaa tai munankeltuaista. Kuvat on maalattu joko veneestä tai jään päältä. Kalliomaalaukset liittyvät kivikauden uskomuksiin ja henkiseen elämään. Maalausten kuvissa on samankaltaisuutta pohjoisen havumetsäalueen pyyntikulttuurien shamanistisen uskomusmaailman kanssa. Yleensä kallioihin on maalattu ihmishahmoja, hirviä, sarvi- ja venekuvioita, kämmenenjälkiä, sekä erilaisia geometrisia kuvioita.

Kalliomaalauksilla pyrittiin turvaamaan pyyntionni. Maalauksilla on ehkä palautettu eläimen "sielu" kallioon maalattuna kuvana lajihaltijalle tai houkuteltu eläimiä vangitsemalla ne kuvaan. Ihmishahmot kuvannevat shamaaneja, jotka usein olivat pukeutuneet eläinnaamioihin. Veneiden on arveltu esittävän shamaanin kulkuvälinettä ja eläinten kuvanneen shamaanin apulaisia shamaanin matkalla aliseen maailmaan. Kämmenkuvat ovat ehkä olleet suojelevia merkkejä, joiden turvissa on voitu lähestyä lajihaltijaa, jonka suosiosta saalisonni riippui.

Kalliomaalaus on muinaismuistolain (295/63) suojelema. Kaikenlainen kallioon kajoaminen on ehdottomasti kielletty.

Lähde: Opaskyltti kalliomaalauksien vieressä

Itkonlahden kalliomaalaukset
Kalliomaalauksen selvennyspiirros opaskyltissä

Yrittäjä itse

Olen syntynyt Mäntyharjulla 1975. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kolme teini-ikäistä lasta, sekä saksanpaimenkoira. Harrastan paljon ulkoilua ja luonnossa liikkumista. Tällä hetkellä voisin harrastuksiksi nimetä hiihtämisen, melomisen, suunnistuksen, practical-ammunnan, reserviläis- ja lc-toiminnan. Partiotoiminta on myös lähellä sydäntä, mutta aktiivisen toiminnan hoitaa muu perhe. Aina kun on mahdollista suuntaan/suuntaamme pohjoiseen. Suomen, ruotsin ja norjan pohjoisosat ovat varsin tuttuja paikkoja. On tullut opiskeluaikoina käytyä myös Huippuvuorilla.

Ennen sähköasentajaksi Ryhtymistä olen toiminut mm isännöitsijänä ja retkeilyvälineliikkeen myymäläpäällikkönä. Sähköasentajan työt aloitin tammikuussa 2019 ja yrittäjänä tammikuussa 2022. Nyt olen saanut huomata, että kaikesta aikaisemmasta työkokemuksesta on ollut hyötyä sähkötöihin ja yrittäjyyteen.

Orpi on lyhenne sanasta Oranssipiste. Oranssipiste on ollut minulla käytössä muissa yhteyksissä. Lisäksi oranssi on minun musta.